Shu Pu'er (tmavý, cooked, ripe)

Temný rytíř čaje: Shu Pu'er! 🍵✨

Seznamte se s Shu Pu'erem (nebo také 'vařeným' pu'erem) - mladším sourozencem v rodině pu'erů, který si našel zkratku k moudrosti! Vytvořený v 70. letech pro napodobení kouzla zralého Sheng Pu'eru, tato chytrá inovace přináší desetiletí vývoje chuti v průběhu pouhých týdnů.

Představte si to jako čaj, který prošel lázeňskou kúrou - jen místo plátků okurky dostává speciální 'mokrou' fermentaci (wo dui). Za přesně kontrolovaných podmínek vlhkosti a teploty pracují přátelské mikroorganismy své transformační kouzlo a přeměňují čajové lístky v tmavé, bohaté poklady.

Výsledek? Jemný svůdce s hlubokým, zemitým charakterem, který je současně uzemňující i uklidňující. Jako teplé objetí v šálku nabízí Shu Pu'er tóny dřeva, mechu a sladké zeminy, někdy s náznaky hořké čokolády nebo zralé kůže. Je to přírodní odpověď pro ty, kteří hledají okamžité uspokojení bez obětování hloubky! 🌿

Ať už jste čajový nováček nebo zkušený znalec, Shu Pu'er vás vítá svým přístupným charakterem a odpouštějící povahou - je prakticky nemožné ho přelouhovat! 🏺

 

Chuť: Hluboká zemitost, sladké dřevo, sametová jemnost (Občas s tóny hořké čokolády, zralé kůže nebo lesní půdy)

Příprava: 3-4 lžičky na litr vody 100°C teplota vody 4-5 minut (možno louhovat opakovaně)